Emner > Medicinske forsøg i Danmark

Stamcelleforsøg i DK:

(1/18) > >>

Bjarne Fonnesbech:
Hej igen,

Der har siden april 2011 været forsøg i gang på RH med stamceller. Vi har også skrevet lidt om det inde på "Stamcelle-tråden", men det var mest rygter om, at vi havde hørt at der var forsøg i gang. Men nu er det i hvert fald officielt.  Forsøgspersonen, en dame på 46 år, får sine egne voksne stamceller. Forinden er hun igennem en hård kemo-behandling, hvor hun skal være helt isoleret. Det tyder jo på at de danske forskere er enig i det, som Anders er inde på på "Stamcelle-tråden", at det er bedste er at blive "nulstillet" (immunforsvaret sættes tilbage til start så at sige) inden man får stamceller. Ellers virker det ikke i længden. Det er der jo i hvert fald indtil flere eksempler på.

Summa-summarum er vist noget i retning af, at hun i hvert fald ikke har fået det værre af behandlingen, ellers er det vist svært at konkludere noget her og nu.

I sidste nummer af Scleroseforeningens blad; MagaSinet kan man læse mere om forsøget.

Jeg forsøger lige at finde et link.

Mvh Bjarne F.

Bjarne Fonnesbech:
Her er et link til seneste udgave af MagaSinet (feb. - mar. 2012) fra Scleroseforeningen, hvori omtalte artikel er og der fortælles mere om forsøget.

Scroll ned til side 20-23.

http://www.scleroseforeningen.dk/da/Service/Pjecer%20og%20Magasin/~/media/A529F2F4E9BB4E238B4D911117DDB22B.ashx

Mvh Bjarne

Bjarne Fonnesbech:

--- Citat fra: Anders efter 05 Marts 2012, 13:17:07 ---bemærk lige at der er tale om 25 fra riget... er der nogle vi kender...'???

http://www.scleroseforeningen.dk/da/Service/2011/mindre-stamcellestudie-viser-gode-resultater.aspx

--- Afslutning på citat ---

Hej

Kopierede lige det her indlæg fra Anders fra "Stamcelle-tråden".

Det kunne da være interessant at høre fra en af de 25 forsøgspersoner.

Mvh Bjarne

Bjarne Fonnesbech:
Hej - hej,

Tænkte på, om nogen kender nogen som kender nogen, der er med i det forsøg. Det kunne være interessant at høre om.

God week-end.

Bjarne

Soeren34:
Der er 31 forsøg i gang med stamceller mod MS: http://clinicaltrials.gov/ct2/results?term=multiple+sclerosis+AND+stem+cells&recr=&rslt=&type=&cond=&intr=&outc=&spons=&lead=&id=&state1=&cntry1=&state2=&cntry2=&state3=&cntry3=&locn=&gndr=&rcv_s=&rcv_e=&lup_s=&lup_e=

Hjemmesiden clinicaltrials.gov er først og fremmest beregnet til medicinske forsøg i USA, men der er faktisk også forsøg i Danmark med. Der er 44 forsøg i Danmark mod MS og 31 forsøg med stamceller over hele verden.

Forsøg, der er completed er afsluttede, forsøg der er recruiting søger forsøgspersoner, forsøg der er active, but not recruiting, er i gang, men lukket for tilgang, forsøg, der er terminated er afsluttet af en eller anden årsag, men forsøg der er suspended er afbrudt, fordi forsøgspersonerne er døde på stribe eller af anden (måske mindre alvorlig) årsag.

Navigering

[0] Emneindeks

[#] Næste side

Skift til fuld version