Forfatter Emne: Tisse-piller.  (Læst 20854 gange)

Offline Lisa.T

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Indlæg: 2.599
 • I'm not perfect, but my dog loves me!
  • Vis profil
Tisse-piller.
« Dato: 17 Juli 2012, 11:34:00 »
Vidste ikke lige, hvor jeg skulle putte dette hen, så jeg har valgt emnet medicin.

Jeg er nu på tisse-piller - forklaring følger.

I mange år efterhånden, har min blære været helt ude af kontrol og ekstremt hyper aktiv. Den har styret mit liv. Jeg troede ikke der var noget at gøre ved det - det er bare en af 'velsignelserne' der følger med MS.

Men jeg læste for nylig et indlæg på FB,  og vedkommende skrev, at han havde fået sit liv tilbage efter at have fået nogle piller hos lægen. Jeg slog navnet på pillerne op (detrusitol, vesicare) og de virker ved at få de små muskler i blærevæggen til at slappe af, og de virker gennem prostata. Altså - det er mande-piller.

For nylig var jeg  hos lægen, og jeg spurgte hende om der også var piller til kvinder med samme problem. Hun slog det op, og fandt frem til nogle piller, som virker for kvinder, de får også blærevæggen til at slappe af. Kan ikke huske, hvad pillerne hed.  De kostede 500+  for en måneds forbrug.

Jeg spurgte om ikke der var nogen billigere. Hun fandt frem til Spasmo-lyt. De koster 200+ pr måned. Hun fortalte, at det er 'gammeldags' piller, som man ikke rigtig bruger mere. Men de virker som de nye, og er godt gennemprøvede. Som hun sagde, de nye piller er resultat af mere forskning, der gør at medicinalfirmaerne tjener flere penge (lægens ord). Men de gammeldags er fuldt så gode. Pr automatik skriver lægerne altid de nye ud.

Jeg bad hende skrive de 'gamle' ud til mig. Jeg har nu været på dem i 3 dage, og de gør en VÆSENTLIG  forskel. Jeg kan nu styre min blære, og når nu ud på wc'et hver gang, og skal heller ikke så ofte derud. Det er næsten som at få et nyt liv. Dejligt.

Så hvis der er nogen herinde, der kæmper med en hyper-overaktiv blære, så er der hjælp at hente. Tal med lægen, der KAN  gøres noget.

Mht til bivirkninger har jeg ikke mærket noget til dem (endnu) - 7-9-13. Og spørg ind til om der er et billigere (og ældre) produkt.
SPMS'er, dx 1997, kørestolsfræser. Har aldrig fået medicin. Selvbedømt EDSS 7. Liberated i Indien d. 8.11.2010 - små bitte forbedringer.
Siden 1.1.2012 på TW's diæt - 100%. 1. juni 2013 startet D-vit. kur.

Offline Bjarne Fonnesbech

 • Hero Member
 • *****
 • Indlæg: 702
  • Vis profil
Sv: Tisse-piller.
« Svar #1 Dato: 17 Juli 2012, 15:36:49 »
Hej Lisa,

Det er da den helt rigtige placering vil jeg mene  ;).

Fedt du har god erfaring med Spasmo-Lyt  :). Og vildt, at din læge ligefrem indrømmer, at medicinalfirmaerne tjener flere penge på et næsten identisk produkt ... (De ændrer vel nærmest kun navn og emballage !!!) Slyngler.

Min erfaring med "tisse-piller" som du kalder dem er flg.: Jeg har vist prøvet alle midler. Intet har virket optimalt  :-\. Dog gik jeg i ca. 5 år og tog Vesicare. Men sidste år fandt man så ud af, at jeg alligevel havde for meget urin i blæren. Så der er kun selv-katerisering tilbage for mig  >:(. Hvilket jeg kategorisk nægter, selvom jeg har prøvet. Har desværre heller ikke normal følelses i hænderne mere og desuden er muskelkraften i højre hånd meget nedsat pga. en ulykke i 2007, hvor jeg beskadigede skulderen og dermed armens førlighed med mindst 12 %. Oveni det har man så sin sclerose med 2/3 invaliditet ...

Nå, det var et sidespring: Prøvede også Desmo-Lyt i en periode. De holdt godt nok på vandet, men gjorde det næsten umuligt at komme af med det. Så det var et valg mellem pest og kolera. Desmopressin (næsespray) har jeg god erfaring med vil jeg mene. Men bruger det kun 1-2 x årligt til f.eks. julefrokoster. Dagen efter jeg har taget Desmopressin, så skal jeg holde mig max 20 meter fra et toilet. For så vil blæren bare af med det ophobede. Yes, Desmopression ophober urinen og sætter mere eller mindre binyrerne´s produktion af urin ud af drift. Og det er nok heller ikke så sundt. Derfor bruger jeg det ret så sjældent.

Så vil jeg lige til sidst bidrage med, at afføringsmidler (Klyxma, Microlax) kan hjælpe på blæren også, da der er en sammenhæng mellem blære og tarm. Altså, hvis der er noget træg afføring som man ikke kan komme af med og det så blokerer for, at man kan tømme blæren, så vil jeg mene, at et afføringsmiddel også er værd at prøve. Det gør jeg selv, sådan cirka 1 x ugentligt.

Good luck med det Lisa  :).

Hilsen Bjarne
ms-diagnose i 2002. SPMS / PPMS ? Liberated 13.1.2011 i Indien. F/U i Indien d. 11.9.11.
HSCT behandling i Mexico juni/juli 2016.

Offline Soeren34

 • Full Member
 • ***
 • Indlæg: 159
  • Vis profil
Sv: Tisse-piller.
« Svar #2 Dato: 19 August 2012, 15:16:20 »
Tak for en ærlig snak om et følsomt emne  :-\.

Har det samme problem med overaktiv blære og er endda blevet hjemme, da familien skulle til London, da jeg ikke gad trave London rundt for at finde offentlige toiletter. I det hele taget dirigerer blæren for meget af mit liv. Kan ikke en gang tage toget til byen (ca. 1 time) uden at skulle på toilettet. Nok det mest trælse ved at have MS.

Detrusitol/vesicare har bl.a. mundtørhed som bivirkning, som kan give dårlige tænder. Desuden er det ikke billigt. Institut for rationel farmakokinetik skriver at bækkenbundstræning måske har samme effekt, som detrusitol/vesicare. Problemet er bare at bækkenbundstræning kræver mindst tre måneders intensiv træning for at have en mærkbar effekt og hvem har energi til det? En anden mulighed er simpelthen bleer, men hvem har lyst til det? Botox er også en mulighed, men kræver daglig katerisation.
Det som tilsyneladende virker bedst på mig og er nemmest, er at lade være med at drikke så meget, men i den sidste ende skal man jo have noget væske hver dag.

Er der andre, som har erfaringer med et tisseriet eller hold på samme, gode såvel som dårlige erfaringer?
SPMS nu, RRMS diagnose i 2007, selvbedømt EDSS 5-6
Stol aldrig på din krop, hvis du har sclerose, alt kan gå galt.

Offline Lisa.T

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Indlæg: 2.599
 • I'm not perfect, but my dog loves me!
  • Vis profil
Sv: Tisse-piller.
« Svar #3 Dato: 19 August 2012, 17:02:49 »
Hej Søren. Jeg snakker gerne ærlig snak, og ingen kan se om jeg rødmer, så pyt være med det.

Jeg har det stadig godt på tissepillerne. Mærker ikke bivirkninger, tror jeg ikke. Jeg har somme tider en meget svag hovedpine, men den generer egentlig ikke. Min blære er langt fra i orden, men den er blevet til at leve med. Mht til knibe-øvelser, så kan jeg ikke 'få fat' i de muskler forneden, der skal trænes, ligesom jeg heller ikke kan få fat i musklerne i mit døde ben, og få det til at gå. Mht mundtørhed, så var der et råd på FB, der hvor jeg så indlæget om pillerne. Vedkommende havde fået det råd af sin tandlæge at skylle munden i en blanding af 1/3 glycerin og 2/3 vand. Jeg mærker ikke til mundtørhed.

Har du snakket med din læge om en løsning? Evt. noget af det ældre medicin?
SPMS'er, dx 1997, kørestolsfræser. Har aldrig fået medicin. Selvbedømt EDSS 7. Liberated i Indien d. 8.11.2010 - små bitte forbedringer.
Siden 1.1.2012 på TW's diæt - 100%. 1. juni 2013 startet D-vit. kur.

Offline Lisa.T

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Indlæg: 2.599
 • I'm not perfect, but my dog loves me!
  • Vis profil
Sv: Tisse-piller.
« Svar #4 Dato: 19 August 2012, 17:13:26 »
Apropos knibe-øvelser findes der denne hjemmeside:

http://www.knibnu.dk/forside/
SPMS'er, dx 1997, kørestolsfræser. Har aldrig fået medicin. Selvbedømt EDSS 7. Liberated i Indien d. 8.11.2010 - små bitte forbedringer.
Siden 1.1.2012 på TW's diæt - 100%. 1. juni 2013 startet D-vit. kur.

Offline helleho

 • Sr. Member
 • ****
 • Indlæg: 400
 • Lærer nyt hver eneste dag
  • Vis profil
Sv: Tisse-piller.
« Svar #5 Dato: 20 August 2012, 21:22:09 »
Hej Søren!

I perioder har jeg haft udfordringer med hyppig vandladning og pludselig kraftig tissetrang, samt ikke at kunne holde mig de sidste sekunder, hvor jeg har dryppet en smule. Ikke altid lige slemt, og jeg har forsøgt hele tiden at udfordre mig selv, holde mig, ikke stå op om natten, knibeøvelser osv.

Hvor lang tid der er gået er svært lige at sige, men det føles som måneder siden, jeg har haft problemet. Den hyppige tissetrang var det sidste der forsvandt, og den har drillet lidt af og til, hvor jeg så holder mig så længe jeg kan. Det er nu rart, når der kommer en "ordentlig skylle", hvor den skal  :D når det er tid til det  ;)

I perioden har jeg også drukket rødkløverte, som jeg har læst om flere steder, skulle være godt for MS patienter og modvirke betændelsestilstande. Grøn te, tror jeg er godt. Ved ikke om den har haft effekt også. Ellers har jeg ikke gjort noget anderledes.

Blæren har for mig hele tiden været et sekundært problem, værste udfordringer er bentøj og balance  :)

Ved ikke om du kan bruge mit input til noget Søren, men håber du kan få en mere tålelig hverdag, så du kan være med, hvor du gerne vil!

kh HelleMSRR - EDSS 5,5 (Riget maj 14)

Offline Bjarne Fonnesbech

 • Hero Member
 • *****
 • Indlæg: 702
  • Vis profil
Sv: Tisse-piller.
« Svar #6 Dato: 31 August 2012, 21:02:36 »
Hej Søren,

En ærlig snak om et følsomt og besværligt emne er altid "godt" at få talt om. For det er jo tit det sværeste - og mest prekære (for os mænd.) Sorry piger - det er bare min erfaring, at vi mænd ofte har begrænsninger ift. de nedre regioner. Jeg tror vi synes det er mere pinligt, for vi skal jo være de stærke og de beskyttende ...  ;).

Beklager mine noget gammeldags syn på sagerne og jeg håber da alt ændrer sig i takt med samfundets udvikling.

Mht. tisseriet, så har jeg det lidt som dig; Søren. Man fravælger sociale arrangementer fordi man ikke aner om man skal tisse lige pludselig. Og det er selvfølgelig langt fra et toilet, når man skal. Er der så et toilet man går forbi - ja, så kan man ikke.

Selv har jeg det også svært med at komme til fremmede byer, netop som du skriver, når man ikke ved, hvor der er et offentligt toilet. Jeg er dog ved at overvinde "pinligheden" i det. Har nogle gange overvundet mig selv og spurgt på en restaurant eller et værtshus om jeg måtte låne toilettet. Og har ikke fået nej endnu nogensteder, det gælder både i DK og i udlandet !  ;)
Det er da positivt.

Når jeg transporterer mig ud i den store verden her fra "borgen", så er det som oftest i egen bil og jeg ved næsten altid, hvor jeg kan tisse.
Desuden tisser jeg altid "på forhånd" så at sige. Selv kalder jeg det "PP" (præventivt pisseri) - eget opfundet udtryk.

Men jeg kører da også i tog i blandt (var jo i København i tirsdags/onsdags til koncert - se DJ BJ tråden). Og det gik fint - men havde så også taget nogle pust Desmo-Pressin.

Prøver du også at "triple tisse" ? Altså at tisse flere gange på et toiletbesøg ? f.eks., når du har tisset, så lyn op, børst tænder og prøv derefter igen. Som oftest kan der godt presses lidt mere urin ud.

Mange hilsner
Bjarne F.
ms-diagnose i 2002. SPMS / PPMS ? Liberated 13.1.2011 i Indien. F/U i Indien d. 11.9.11.
HSCT behandling i Mexico juni/juli 2016.

Offline Soeren34

 • Full Member
 • ***
 • Indlæg: 159
  • Vis profil
Sv: Tisse-piller.
« Svar #7 Dato: 08 ſeptember 2012, 17:22:55 »
Hej Bjarne

Jeg har nu arbejdet lidt på sagen Og har blandt andet besøgt hjemmesiden http://uk.askmen.com/dating/love_tip_60/67_love_tip.html som dog kræver at man kan lidt engelsk. Øvelserne går lidt længere end de fleste danske. Øvelserne er beregnet på mænd og er vist mest beregnet til at man skal have et bedre sexliv (ingen skade til  ;)), men tilsyneladende virker de også på en overaktiv blære. Fidusen er, at man skal kunne holde knibet i længere tid (20 min. eller mere!). Nu kan jeg faktisk køre i tog ind på arbejde uden at skulle på toilettet. Blærefunktionen er dog langt fra normal, men den er dog bedre og der er ingen bivirkninger ved "medicinen"! Gad vide om der også er noget psykisk ved problemet, for det har altid undret mig at jeg altid skulle på toilettet, når jeg skulle ind om morgenen, men aldrig når jeg skulle samme vej hjem om eftermiddagen?

Jeg kender godt til triple tisning (eller double tisning) og bruger det også en gang imellem. Hvis man kombinere det med en gang hurtige knibeøvelser kan det være lidt lettere at knibe den sidste tår ud, men det er meget praktisk, når man ved at der går lidt tid før man kommer til det næste toilet. Det kræver dog lidt mere tid!

Kender godt til at man tror man skal tisse, men når man så får chancen kan man ikke alligevel (prøv dog med de hurtige knibeøvelser!) og man tør ikke tage chancen, for man ved at der er kontant afregning ved kasse 1 (har prøvet den kontante afregning, ikke særligt sjovt med lyse sommerbukser på  >:()

mvh.

Søren
SPMS nu, RRMS diagnose i 2007, selvbedømt EDSS 5-6
Stol aldrig på din krop, hvis du har sclerose, alt kan gå galt.

Offline Bjarne Fonnesbech

 • Hero Member
 • *****
 • Indlæg: 702
  • Vis profil
Sv: Tisse-piller.
« Svar #8 Dato: 13 ſeptember 2012, 16:07:38 »
Hey Søren,

Det er da værd at prøve - men 20 minutters knib  ;) - det synes jeg umiddelbart er meget lang tid. Uden decideret træning tror jeg, at jeg max kan det i 1 minut ! Fedt at du kan køre i tog på arbejde uden at skulle på toilettet - de er sgú også så uhumske. Nu lyder jeg helt kvindeagtig, eller måske jeg er blevet mere "kræsen" med alderen hvad angår toiletbesøg ... Det er dog også et hygiejne spørgsmål synes jeg. Vi ms´ere er jo i forvejen udsatte mere end "normal". Og jeg skal nødig være syg; bare en omgang influenza og jeg føler jeg står med det ene ben i graven.

Overdrivelse fremmer forståelsen og vi mænd er generelt nok mere pivet ...
  :-\

Når jeg kommer et eller andet sted hen; f.eks. i bil eller tog og jeg så rejser mig op fra sædet, så kniber jeg godt sammen bagtil, men som oftest skal jeg alligevel. Prøver dog at imøådegå det ved at tisse på forhånd, lige undtagen, når jeg ankommer til arbejde, hvor toilettet er til at nå inden for 1 minut.

Tror der er noget psykisk over det ! Når man kommer til et sted, så "skal man". Når jeg f.eks. skal hjem fra arbejde skal jeg heller aldrig tisse. Men prøver dog alligevel at klemme noget ud, så jeg ikke pludselig skal stoppe på en eller anden p-plads eller lign.

God torsdag.

Hilsen Bjarne F.
ms-diagnose i 2002. SPMS / PPMS ? Liberated 13.1.2011 i Indien. F/U i Indien d. 11.9.11.
HSCT behandling i Mexico juni/juli 2016.

Offline Jesob

 • Hero Member
 • *****
 • Indlæg: 1.045
 • Jessie og Jacob
  • Vis profil
Sv: Tisse-piller.
« Svar #9 Dato: 13 ſeptember 2012, 20:50:03 »
Hej Bjarne  :)
Blander mig lige lidt her... Arbejdede nemlig ved en rigtig dygtig urolog på et tidspunkt og han anbefalede bogen "Fra regnorm til Anakonda". Den træner nemlig bækkenbunden og så sku blærefunktionen også bedres - lidt i stil med det Søren skriver om, men måske en mildere start... En sidegevinst sku også være længere tids "aktion på lagnerne"  ;)
KH Jessie
Jessie: MS diagnose jan. 11, har nok haft MS i mange år... og Fibromyalgi.
Liberatet på Medanta i Delhi, Indien d. 20.4.11
Tungmetalforgiftning, EDTA og Demoval behandling.
Jacob: Jessie´s mand, rask.

Offline Bjarne Fonnesbech

 • Hero Member
 • *****
 • Indlæg: 702
  • Vis profil
Sv: Tisse-piller.
« Svar #10 Dato: 27 ſeptember 2012, 12:51:02 »
Hej Jessie,

Tak for dette. Hvem har skrevet bogen ved du det ? Og er det kun os mænd, der har gavn af øvelserne ?

Håber alles er ok på Long-Land  ;)

Kh Bjarne
ms-diagnose i 2002. SPMS / PPMS ? Liberated 13.1.2011 i Indien. F/U i Indien d. 11.9.11.
HSCT behandling i Mexico juni/juli 2016.

Offline Bjarne Fonnesbech

 • Hero Member
 • *****
 • Indlæg: 702
  • Vis profil
Sv: Tisse-piller.
« Svar #11 Dato: 06 November 2012, 13:30:11 »
Hej,

Har i en uges tid prøvet Toviaz (4 mg) mod overaktiv blære. Tager en pille inden jeg går i seng og forleden sov jeg hele 4 timer i træk uden at skulle på toilettet  :). Og det var den eneste gang jeg var oppe den nat. Dejligt.

Ellers er jeg "kun" oppe 2-3 x p.t. mod "normalt" en 3-4 x  :(.

Bivirkningerne er få synes jeg, f.eks. at det kan være sværere at komme af med vandet / synes også jeg bliver træt af pillerne ....

De kan også fås i en stærkere udgave på 8 mg. Så jeg vil da fremover forsøge at få den store dosis på recept og så stå hjemme i køkkenet og halvere pillerne  ;). Mon ikke der kan spares lidt penge der  ???

Man skal jo iøvrigt også tage næsten hvilken som helst medicin i en vis periode, for at se om der er en virkning. I´ll keep you informed.

Hilsen Bjarne F.
ms-diagnose i 2002. SPMS / PPMS ? Liberated 13.1.2011 i Indien. F/U i Indien d. 11.9.11.
HSCT behandling i Mexico juni/juli 2016.

Offline Bjarne Fonnesbech

 • Hero Member
 • *****
 • Indlæg: 702
  • Vis profil
Sv: Tisse-piller.
« Svar #12 Dato: 15 November 2012, 17:17:28 »
Seneste nyt ang. Toviaz:
----------------------------------

Nu har jeg tager dem i snart en 3 ugers tid og synes det er noget af det bedste jeg har prøve mod en overaktiv blære  ;). Nu er det ligefør jeg kun er oppe 1 x om natten. Nogen gange først hen på morgenen ved 5.30 tiden. Bivirkningen der er så at man ikke kan falde i søvn igen ...

Desuden får man stadig trangen til at skulle af med noget - det er dog noget sværere end ellers. Dvs. "flow´et" er ringere.

Men ellers kan jeg kun anbefale dem - og så pillerne blå og fra samme producent som Viagra. (Uden sammenligning iøvrigt  :)).

Hilsen Bjarne
ms-diagnose i 2002. SPMS / PPMS ? Liberated 13.1.2011 i Indien. F/U i Indien d. 11.9.11.
HSCT behandling i Mexico juni/juli 2016.

Offline Soeren34

 • Full Member
 • ***
 • Indlæg: 159
  • Vis profil
Sv: Tisse-piller.
« Svar #13 Dato: 18 November 2012, 20:44:45 »
Hej Bjarne

Har lige læst om denne pille. Det er ikke nogen god idé at dele dem, som du skriver om i forrige indlæg. Toviaz er en såkaldt "prolonged release tablet", så hvis du deler dem, ødelægger du denne funktion, så du ikke får fordelt dosis over hele dagen. I stedet får du hele dosis på én gang, så du slet ikke kan tisse først på dagen (hvis du tager dem der). Til gengæld har de slet ingen virkning sidst på dagen (så du må nok vinke farvel til nattesøvnen).

Men ellers tak for info, det er nyttig information, jeg vil straks tale med min neuro!
SPMS nu, RRMS diagnose i 2007, selvbedømt EDSS 5-6
Stol aldrig på din krop, hvis du har sclerose, alt kan gå galt.

Offline Bjarne Fonnesbech

 • Hero Member
 • *****
 • Indlæg: 702
  • Vis profil
Sv: Tisse-piller.
« Svar #14 Dato: 22 November 2012, 11:37:59 »
Hej Søren,

OK - det vidste jeg ikke lige. Så jeg dropper lige den idé med at halvere dem.

Seneste up-date er, at jeg i hvert fald er oppe færre gange om natten end ellers. I nat en enkelt gang ved 1.30 tiden og ellers igen kl. 5.55. (Og der kunne jeg så ikke sove længere og stod op). Der er jo også et arbejde at passe...

Jeg kender iøvrigt flere som prøver Toviaz (alle er ms`ere) og de har alle positive erfaringer med det.

Så good luck med det Søren  :).

PS! Jeg tager en enkelt pille ved sengetid hver nat.

Mvh Bjarne
ms-diagnose i 2002. SPMS / PPMS ? Liberated 13.1.2011 i Indien. F/U i Indien d. 11.9.11.
HSCT behandling i Mexico juni/juli 2016.