Forfatter Emne: Du får den hjerne, du selv konstruerer, artikel i Politiken  (Læst 3580 gange)

Offline Soeren34

  • Full Member
  • ***
  • Indlæg: 159
    • Vis profil
Politiken har i dag i 1. sektion (søndag) under "Viden" en spændende artikel med ovenstående overskrift (kan ikke læses på nettet, medmindre du har abonnement på Politiken).

Artiklen omhandler ny forskning, som viser at man i høj grad kan kompensere for skader i hjernen. Blandt andet viser forskningen at rotteri høj grad kan kompensere for manglende rumlig fornemmelse (skader i hippocampus) ved at udvikle andre dele af hjernen, mens børn med den sjældne sygdom "Rasmussens encephalitis" kan tåle at få ødelagt den ene hjernehalvdel og alligevel kan kompensere til næsten normal hjernefunktion ved udvikling af den anden hjernehalvdel.

For scleroseramte viser artiklen for mig at se, en positiv og en negativ konsekvens: Den positive konsekvens er, at vi i langt højere grad end man før har troet, er i stand til at kompensere for skader i hjernen (kræver hårdt arbejde, men giv ikke op). Den negative konsekvens er, at mange scleroseramte er tæt ved grænsen for kompensation eftersom der er funktioner vi har meget svært ved at kompensere for (balance, vandladning m.m.)
SPMS nu, RRMS diagnose i 2007, selvbedømt EDSS 5-6
Stol aldrig på din krop, hvis du har sclerose, alt kan gå galt.