MSForum.dk

Emner => MS forskning => Emne startet af: Lisa.T efter 25 April 2016, 18:10:04

Titel: blod-hjerne barriere
Indlæg af: Lisa.T efter 25 April 2016, 18:10:04
Hjerne barrieren spiller måske ind:

https://scleroseforeningen.dk/nyhed/ny-metode-peger-p%C3%A5-%C3%A5rsagen-til-sclerose?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook&utm_campaign=scleroseforeningen (https://scleroseforeningen.dk/nyhed/ny-metode-peger-p%C3%A5-%C3%A5rsagen-til-sclerose?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook&utm_campaign=scleroseforeningen)
Titel: Sv: blod-hjerne barriere
Indlæg af: per west efter 26 April 2016, 08:48:46
Det er svært at overskue, om neurologerne overhovedet har styr på mekanismen som tillader immunsystemet at få adgang til hjernevævet.
https://news.virginia.edu/illimitable/discovery/theyll-have-rewrite-textbooks?utm_source=UFacebook&utm_medium=social&utm_campaign=illimitable_3-16 (https://news.virginia.edu/illimitable/discovery/theyll-have-rewrite-textbooks?utm_source=UFacebook&utm_medium=social&utm_campaign=illimitable_3-16)

Jeg spurgte Milena Penkowa hvordan dennyopdagede lymfekanal med T-celler hænger sammen med BBB og svaret var bare, at der er tale om 2 forskellige systemer.

Om man så kan se forskel på hvilke T-celle som er dårlig for hjernen, fordi den har passeret BBB, melder hendes svar ikke noget om. Sandheden er nok, at det er en problematik som neurologerne ikke ønsker at få erkendt, for der er penge i fejltagelsen.

Fakta må være, at T-celler penetreret igennem BBB i blodomløbets lining er skadelige set i forhold til T-celler introduceret via lymfekanalerne op til hjernen?