Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Emner - s1974

Sider: [1]
1
Diæt, motion, kosttilskud mv. / Ketose
« Dato: 27 August 2016, 13:21:59 »
Fastetråden har mindet mig om dengang jeg krydsede den ekstremt smalle bro til ketoseland. Der hvor keto-klarheden bor. Burde måske undre hvorfor jeg forlod det vidunderlige sted? Sandheden er at det er en lukket fest og det er meget nemt at blive smidt ud igen, hvis man mister fokus på diæten. Men jeg kan klart bedre lide ketosediæt end faste, tænker jeg nu.
Faste og ketose er dele i et stort og mudret felt beboet af pirater, glade amatører og videnskabsfolk.
Jeg aner ikke om 3-dages faste-undersøgelsen blot handler om at være i dyb ketose i nogle dage om ugen eller om der også er andre gevinster ved ikke have mad i maven? Og det er næppe muligt at hoppe ugentligt ind og ud af dyb ketose uden at faste.
Her er en ketose-favorit fra youtube’:
‘…research scientist Dominic D'Agostino, PhD comes on the show to discuss what it's like living in ketosis 95% of the time and what he's discovering through his work developing therapies for diseases like cancer and Alzheiemer's and using ketogenic principals to rectify major health conditions like these and others. Also learn how ketones feed your brain, if a ketogenic diet is for everyone, and why MCT oil is so badass!’:

https://www.youtube.com/watch?v=3vlOLw80VD0

2
Diæt, motion, kosttilskud mv. / Faste
« Dato: 15 Juni 2016, 13:52:26 »
Jeg opretter en fastetråd, da sådan en mangler. Flere gode fasteindlæg gemmer sig i tråden om ’HSCT skema…’ hvor de måske ikke helt hører hjemme (selvom nogle vistnok mener effekten af faste kan minde om stamcellebehandling?)

http://msforum.dk/index.php/topic,894.msg18014.html#msg18014 


3
Fecal Microbiota Transplantation / vedr. afføringsanalyse
« Dato: 04 Juni 2016, 14:17:25 »
Jeg fik i 2015 udført en afføringsprøve ligesom Hag.
GI-analysen konkluderer at jeg da prøven blev taget havde en lav forekomst af gode bakterier. Derudover havde jeg problemer med at fordøje protein, havde ingen parasitter og en hel masse andre detaljer som jeg ikke forstår så meget af. Jeg var i øvrigt omtrentligt i ketose +/- da testen blev taget, derfor meget høj forekomst af ’triglycerides’. Det er svært at bruge testen til mere end blot konkludere at jeg ikke kan løse helt så meget med den rette kost som jeg håbede, da jeg tilsyneladende har problemer med at fordøje optimalt.
Derfor læste jeg nedenstående artikel om aminosyre i kosten fra Scleroseforeningen med stor interesse. Kunne noget forskning måske hjælpe på tarmens ringe evne til at udnytte god ernæring?

https://scleroseforeningen.dk/nyhed/aminosyre-i-kosten-h%C3%A6mmer-inflammation-i-hjernen

I forhold til FMT ville jeg være bekymret for om ikke den gode, fremmede bakteriekultur blot ville passere igennem og tarmen derpå fortsætte sit dårlige arbejde?
/Signe

4
MS forskning / .
« Dato: 17 Juli 2013, 16:57:33 »
.

5
Sjovt med lidt historiefortælling på tysk. Jeg er ikke nået til slutningen så spændende hvad konklusionen er?
http://www.3sat.de/mediathek/index.php?display=1&mode=play&obj=35979


Per, tak for en rigtig god udsendelse fra Tyskland  :) Den er seriøs, varer ca. 45 min. og tilmed er det opmuntrende at den faktisk er spritny. CCSVI er ikke en død fisk  :)

Hilsen Signe

6
Hej helleho - det her er en kommentar til det du skriver om Vogls manglende undersøgelse i tråden om ’salt og sclerose’
http://www.msforum.dk/index.php/topic,752.msg15226/topicseen.html#msg15226

Hans spørgeskema hvor vi selv skulle bedømme vores edss kunne vel ikke blive til en seriøs undersøgelse? Jeg var meget på glatis med hvor jeg skulle sætte kryds. Har aldrig forholdt mig til edss, har hun hørt det omtalt hos Vogl, som sagde jeg var 4.
Jeg tror mest spørgeskemaerne var en måde at følge patienterne. Vi spredes jo for alle vinde når vi går ud af døren. Og det må være utilfredsstillende ikke at vide om det er godt, dårligt eller ligegyldigt det man laver. Det er en tynd snor han har i patienterne på den måde, som kan bruges til at vurdere hvor han skal bruge kræfterne. I øvrigt tror jeg han er mere engageret i cancerpatienter end i ms’ere. Mødte en dernede som følte han havde reddet hendes liv året før (= ekstraordinær kundetilfredshed).
Han sagde at mange patienter glemte at sende spørgeskemaerne tilbage efter 3 måneder, her roste han danskerne for at være gode til at huske det.
Men ja, hvis han havde fået bunker af virkelig gode resultater ind med posten, så havde han nok allerede fulgt op på det nu.
Hilsen Signe

7
Diæt, motion, kosttilskud mv. / Mælkesyregæring / fermentering
« Dato: 07 Februar 2013, 14:24:51 »
Jeg er blevet bedt om at starte en tråd med en udførlig opskrift på hvordan jeg laver mælkesyregærede grøntsager.
Bemærk meget gerne at jeg slet ikke er ekspert på området, men det her er baseret på mine erfaringer. Jeg har også erfaret at man meget nemt kan producere uspiselige glas, hvis man overser detaljer i processen.
Der er helt sikkert 1000 andre ’rigtige’ måder at gøre det på end min:

Jeg har købt patentglas ’korken’ i ikea:

http://www.ikea.com/dk/da/catalog/products/50213546/

Jeg har fjernet metallåsen, for så kan krukken ånde/løbe over samtidigt med at den får minimalt ilt udefra. Det er vigtigt at undgå ilt i gæringsprocessen.

Jeg bruger derfor kun selve glaskrukken og glaslåget med gummiringen på. Jeg skolder altid krukke og låg mellem brug.

River grøntsager fint på foodprocessor. Strør Himalaya-salt på. Kan ikke give præcist svar på hvor meget, men ikke mere end hvad man selv kan forestille sig at skulle spise igen. Men man må ikke være nærig. Måske har jeg cirka 4 teskefulde i et 2 liter glas? De revne grøntsager kommer jeg fra foodprocessoren over i en stor beholder hvor jeg strør salten over dem og blander det godt. Her kan man prøve at ælte det så meget man orker, men det er ikke afgørende, blot det er godt blandet sammen.

Så kommer man grøntsagerne i glasset. Prøver at presse det sammen så godt muligt. Det er afgørende er at hælde vand (vandhane!) over grøntsagerne i glaskrukken så de er helt dækkede, gerne måske 2 cm mellem vandspejl og grøntsager (behov kan vist variere efter grøntsagstype og hvor meget man har masseret grøntsagerne).
Det meget vigtigt at slutte af med 1 tsk. salt fordelt ovenpå vandspejlet.

Nu har man en fyldt krukke med kun lidt luft. Man lægger låget på.
Stiller den på en avis da den kan begynde at løbe over de første ca. 3 dage. Stiller den mørkt ved stuetemperatur. Jeg bruger en mørk pose på køkkenbordet.
 
Sådan står den i mindst 6 dage, gerne længere. Måske skal den have ny avis undervejs.
Så er den færdig og kommes i køleskabet.

God fornøjelse – der ER et eksperiment

8
Jeg spiser næsten aldrig ananas, men den anden dag faldt jeg for en flot ananas i supermarkedet, undtagelsesvis ikke økologisk.

Mens jeg spiste anden halvdel af ananassen blev min tunge pludselig helt mærkelig, gjorde ondt som var det glasskår jeg havde i munden og min hals blev underligt øm. Det har jeg aldrig prøvet så markant før. Kender godt den lidt uldne følelse på tungen som det kan give at spise kiwi og nogle gange ananas, men aldrig før så voldsomt. Jeg kan stadig mærke det på tungen efter 38 timer (lige nu). Smagssansen er dog blevet nogenlunde normal igen. I går smagte kaffen direkte dårligt.

Jeg stoppede selvfølgelig måltidet straks og drak noget vand, spiste en banan og glædede mig over at jeg ikke var faldet død om.
Oplevelsen havde dog nok allerede fortonet sig hvis det ikke var for alle de andre mærkelige symptomer som dukkede op i timerne efter min ananasdessert. Kløe på indersiden af mit venstre håndled, hævede, røde, smertende og brandvarme fødder. Føleforstyrrelser i underben, dårligere balance. Dagen derpå måtte jeg helt uhørt opgive at gå tur med hunden, min gang var voldsomt vaklende og kunne ikke holde ud at have sko på, for smertefuldt. Mine fødder var lilla og røde. Var træt og småsvimmel. Havde også sovet elendigt pga. kogende, brændende fødder og den helt stive krop, det var besværligt bare at vende mig i sengen, hvilket jeg så sjovt nok konstant følte behov for.

Nu er der gået 38 timer og jeg er vågnet op og har det meget bedre. I nat sov jeg normalt godt og går ubesværet rundt i lejligheden, mine fødder gør ikke ondt længere, er ikke træt og svimlende.

Jeg skriver alt dette, fordi mange af symptomerne ligner det jeg sædvanligvis kalder ’sclerosesymptomer’ (og nogle er slet ikke: kløe, røde fødder).
Følelsen af at være helt blokeret i musklerne i benene, den strammende fornemmelse op ad underbenet, følelsen af at fødderne ikke er en del af mig, ubalancen, den dårlige søvn er alle symptomer jeg kender udmærket fra før jeg begyndte TWdiæten etc. Men jeg kan åbenbart fremkalde dem igen ved at spise en ananas. Og i øvrigt så spiste jeg første halvdel om eftermiddagen og det var først da jeg spiste den anden halvdel at jeg fik det dårligt.

Jeg er utrolig glad for at den onde ananas nu er fortid, men jeg håber at kunne blive lidt klogere på hvad det er som udløser symptomer. Måske er det uopdagede fødevareintolerancer som udløser flere symptomer end jeg aner? Jeg kender eksempelvis godt det kløende håndled og de røde fødder fra tidligere, ligesom alle ’sclerosesymptomerne’ er gammelkendte, men alt dette uden følgeskab af problemer med tunge og hals! Hvordan dælen hænger det sammen?

Hilsen Signe

9
Generelt / Influenza og sclerose
« Dato: 21 November 2012, 14:10:32 »
Jeg har det ikke direkte elendigt, trisser bare lidt ukoncentreret rundt, træt i ben og arme. Lidt snottet og lidt ondt i hovedet. Orker ikke rigtig noget.
Sådan var det også i går da jeg skulle lufte hunden og det pludselig var virkelig hårdt for benene at gå nogle hundrede meter. Og udenfor føltes det alt for koldt.
Jeg var derfor i går lidt trist over at det atter gik tilbage med min fysiske formåen…
Endelig gik det i aftes op for mig, at det da bare er en mild influenza jeg er ramt af. Tænk at man kan blive i godt humør over at have influenza  :)

Men den lette feber får gamle symptomer til at træde frem igen…


10
Diæt, motion, kosttilskud mv. / Actera-behandling
« Dato: 30 Juli 2012, 16:33:03 »
Actera! Fænomenet fortjener sin egen tråd, så jeg kopierer her en ældre post fra min ballontråd, for at starte fra begyndelsen:

 
Citér
Jeg er begyndt på magnetterapi hos Actera Klinikken på Frederiksberg. Kort fortalt styrker det blodtilførslen og kredsløbet ved at udvide de små blodkar og medvirke til dannelsen af nye.
Her er listen over symptomer, som behandlingen kan lindre:

Højt blodtryk
Smerter ved gang
Uro i benene
Kramper i benene
Kolde fødder og hænder
Hævede ben og fødder
Tunge eller trætte ben
Sår der ikke heler
Muskelsmerter
Ledsmerter
Føleforstyrrelser i fødder
Sovende fornemmelse i fødder

Jeg kan svare ja til 7 af punkterne.
 
Som jeg vistnok har nævnt i en tidligere post, har jeg ofte tunge ben, føleforstyrrelser. Altid i fødder og nogle gang op af benene. Enkelte gange op over lårene.
Desuden har jeg skiftende ’grimme’ farver på fødder og ankler, nogle gange mere end andre. Det lyder måske lidt for voldsomt på skrift, men hvordan skal jeg ellers forklare det, det er ikke så slemt, som det måske lyder her. Men nok til at min læge bemærkede det i en helt anden sammenhæng.
 
Jeg har kun fundet en enkelt kilde der beskriver noget lignende. Den er klippet fra CCSVI Locator, det canadiske site, som jeg ikke kan linke til. Jeg bemærker i klippet særligt kommentaren fra J.L. Boerrigter, som har arbejdet som hjemmehjælper (?), og i den forbindelse har bemærket ’black spots’ som noget normalt for ms’erenes fødder:
 
black spots
Posted by Sharon on June 24, 2012 at 6:08pm
Ive got black spots on my toe its on my left foot I had CCSVI procedure done but know my right jugular collapsed after is the black spots anything to worry about?
 
Comment by Diana Gordon on June 25, 2012 at 4:34am
Sharon,The only thing I or anyone else can suggest is to get the spots checked out by a doctor.
 
Comment by J.L.Boerrigter on June 25, 2012 at 4:22am
 
I've worked in a community for handicapd people and I have seen it by many people who has Ms. My husband also has Ms and he also has it. Those spots have a name but I cannot remember. Probebly you can find it on internet.
 
Comment by Faith on June 24, 2012 at 11:37pm
I don't know what the black spots are so I would want them checked out, if it were me.
 
Jeg har i øvrigt tidligere spurgt herinde, om nogen kunne genkende de mørke mærker på fødderne/benene fra dem selv, men der var ingen respons.
Jeg er som sagt kun lige begyndt. Behandlingen består af et forløb på 12 gange (3.300 kr i alt), så jeg kan ikke sige noget videre om effekten endnu.

Efterfølgende har jeg fundet et ekspertsvar fra scleroseforeningens panel fra 2004, hvor en ’kiropraktor og rådgiver om alternativ behandling’ er ’eksperten’. Det er dermed ikke en neurolog som anbefaler Actera, og det er også uklart hvilke symptomer det skulle hjælpe på, men svaret er positivt overfor Actera-behandling!
 
Link til scleroseforeningens ekspertsvar:
http://scleroseforeningen.dk/da/Spoerg-eksperterne/Netraadgivning/Spoergsmaal/Komplementaer-behandling/Behandlingsformer/2009-11-22-12612%2006%2000.aspx

Bemærk i øvrigt, at der i artiklen henvises til websted som er forældet. Prøv hellere www.acteraklinik.dk

hilsen signe
 
 

Jeg er ret begejstret for behandlingen, men vil vente med en evaluering til jeg har afsluttet forløbet om et par uger. Så håber jeg at have fået et videnskabeligt touch til evalueringen i form af tal på blodgennemstrømningen i mine fødder. Vi får se…

11
Liberated! / Signe hos Ameds 28/3 2012
« Dato: 19 April 2012, 12:21:17 »
Jeg må hellere pippe lidt herinde, selvom jeg egentlig helst ville vente til jeg har modtaget dokumentationen fra Ameds med posten, men det lader vente på sig.
Jeg blev behandlet d 28/3, og fik dermed min anden ballon i venstre jugular. Den første fik jeg hos Vogl i oktober 2010. (Højre jugular og azygos har ikke brug for ballon). Det var rart endelig at få et billede af, hvordan venerne så ud efter den første ballonudvidelse i 2010. Det er noget af det trælse ved dette her cirkus, at det tilrådes (af Joan Beal) at man har en ’lasting relation’ med en karkirurg, hvilket i praksis er umuligt. Nå, men det så egentlig ok ud, den venstre kunne bare godt bruge en lille ballon, så det fik den. Min balance er måske blevet lidt bedre og jeg er måske blevet lidt stærkere, det er svært at sige. Det var den første ballon der virkede mest dramatisk (og min vene var jo ikke klappet helt sammen siden da).

…Hej Per West, det var mig du mødte hos Vogl i oktober 2010! Jeg er i øvrigt gået af tysabri for knap et år siden efter 1½ års behandling. Jeg var glad for at få tysabri, men også glad for at stoppe igen, da jeg havde fundet noget nyt, som fortsat forekommer mig at være et godt bytte  :)

Hilsen Signe

Jeg startede i øvrigt på Terry Wahls diæt for 14 dage siden, knap en uge efter ballonudvidelsen…


Sider: [1]